A Kollokviumon a Skandináv lottó


Data și ora:
Gazdă:

Gábor Áron tér 21. szám, Kèzdivásàrhely, Romania, 525400

Despre

A kézdivásárhelyi Városi Színház is fellép a Figura Stúdió Színház által október 13-22. között Gyergyószentmiklóson szervezett XII. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon. Kiss Csaba Skandináv lottó című darabját Kolcsár József vitte színre, az előadást október 15-én délután 17 órától tekintheti meg a fesztivál közönsége.

Pech, a darab főhőse szerény kisember, aki éjjeliőrként keresi mindennapi kenyerét. Felesége hozzá illő egyszerű háziasszony, de lelke mélyén tele van indulatokkal, nagyravágyással. Szegénységben de békességben élnek, amikor egy napon váratlanul rájuk köszön a szerencse: Pech megnyeri a skandináv lottó főnyereményét. Az új helyzet új kihívások elé állítja őket, és ahogy egyre több barát is feltűnik a láthatáron, hétköznapi életük lassan visszájára fordul.

Kiss Csaba darabja a komikus helyzetek kimeríthetetlen forrása, de a poénok nyomán az emberi lélek legsötétebb bugyrait is felkutatja, Kolcsár József előadása érzékenyen hangosítja fel a szöveg árnyalatait, de legfőbb jellemzője a játékosság. Ez előadás szereplői: Kiss László, Polgár Emilia, Lung László Zsolt, Orbán Levente és Korodi Janka. A darab színpadra állításában Bajkó Blanka Alíz díszlet- és jelmeztervező volt a rendező közvetlen munkatársa.

Alte sugestii

14 Dec
Târgul de Crăciun al Meșteșugurilor
Comunitate
Începe la 10:00  |  Liceul Teoretic Székely Mikó, Sfântu Gheorghe, Romania
16 Dec
Târgul de Crăciun la Demmers Teehaus - ediția a treia
Comunitate
Începe la 17:30  |  Valea Crișului, nr.461, Covasna, Romania
17 Dec
Seară caritabilă (HU)
Comunitate
Începe la 19:00  |  Biserica Unitariană, Sfântu Gheorghe, Romania
Vezi mai multe evenimente