Angyalbárányok - Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása


Data și ora:
Gazdă:

Szabadság tér 1., Sepsiszentgyorgy, Romania, 520003

Despre

Az előadás október 14-én, szombaton 11 órától lesz megtekinthető a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.
Jegyfoglalás a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon. Jegyvásárlás a helyszínen, az előadás előtt egy fél órával. A jegy ára: 7 RON.

ANGYALBÁRÁNYOK – Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása

Népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak.
Előadja: ÉCSI GYÖNGYI
Népi hangszereken közreműködik: Kováts Marcell
"Alig észrevehetően oktató-nevelő jellegű mese, ízes nyelven és fantáziát tornáztató eszközökkel elmesélve. Csak a főszereplők hagyományos bábfigurák, a báránykák egyszerű gyapjúcsomók, a folyó egy fonal, a híd egy orsó, amelyről a fonalat átvezetik, az idő kerekét pedig egy motolla szimbolizálja. A mese kétsíkú, a történet mellett a szakrális vonal is fontos, ám ha valaki nem fedezi fel előre a bibliai utalásokat, akkor sincs baj, lelke akkor is épül, csak nem tudja pontosan, mitől" (Új Szó, 2004.1.19)
Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondő szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről. Écsi Gyöngyi 2000-ben Győrben a legjobb bábszínésznői díját kapta, 2003-ban Budapesten az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal, 2004-ben és 2014-ben a Kaposvári gyermekszínházi Biennálé különdíjával és Kovács Ildikó- díjjal jutalmazták, 2016-ban az „Égig érő fa” díjat kapta.
Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.
A mese felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Alte sugestii

19 Iun
diMANSIONS Hit Music Festival
Festival
Începe la 15:00  |  Castelul Mikó, Olteni, Covasna, Romania
6 Aug
SIC Feszt 2020
Festival
Începe la 18:00  |  Șugaș Băi, Covasna, Romania
20 Sep
Visit Covasna Marathon 2020
Sport
Începe la 09:00  |  Covasna, Romania
Vezi mai multe evenimente