Covasna – Sesiune de stare de bine. Cu Lucian Mîndruță.


Despre

2 octombrie 2021 - o zi veritabilă de indian summer, pe două roți în Covasna cu 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐢̂𝐧𝐝𝐫𝐮𝐭̦𝐚̆ și cu toți cei pasionați de pedalat, de peisaje colorate, de cățărări line și coborâri susținute, cu o mulțime de izvoare de apă minerală de-a lungul traseului, dar și conace elegante. Poate și urși. Traseul a fost chiar etapa a treia al Turului Ținutului Secuiesc: Sfântu Gheorghe-Băile Balvanyoș-Târgu Secuiesc-Zăbala-Covasna-Sfântu Gheorghe, 119 km pe asfalt, 670 m diferență de nivel.
Evenimentul însă nu este un concurs, este o sesiune de stare de bine. Fiecare cum își dorește: cu conversații, cu legat noi prietenii, sau pedalat în liniște prin păduri, lângă izvoare, în grădina unui castel, devorând peisaje. Pentru că atenție, evenimentul conține plasare de produse turistice! Locurile pe unde vom pedala, punctele de alimentare și hidratare de la Baia fetelor Apor în Băile Balvanyoș și izvoarele Elvira din stațiunea Covasna, bucla pe care o vom face în grădina englezească a Castelului Mikes-Zabola Estate, toate au fost alese să vă facă să reveniți în Covasna. E practic o tură a resurselor turistice din Covasna.
Pornim la ora 9,30 din piața centrală, Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, locul unde în weekendul acela se va desfășura și Festivalul Kürtőskalács-ului, iar după mai bine de 6 ore petrecute în șa vom reveni aici. Pe parcursul drumului vom avea mașini premergătoare din partea Serviciului Salvamont Covasna, din partea polițiilor locale și un microbuz cu suport pentru biciclete, grație clubului Sepsi-Sic, pentru orice eventualitate. La întoarcere nu dăm medalii de finisher, dar fiecare dintre voi va primi un binemeritat kürtős.
Nu există taxă de însciere, însă, din motive logistice, te rugăm să ne semnalezi prezența ta completând acest Google Form https://bit.ly/3CfnW8Y până la data 29 septembrie.
Aici găsești traseul pe Strava https://bit.ly/2Xmebqw, iar aici lista cazărilor cu date de contact din Sfântu Gheorghe și împrejurimi https://bit.ly/2XwJFux.
 Ne vedem la Sfântu Gheorghe!