Duplakönyvbemutató: Ambrus - Szóbeszéd – Sarány - Szószedet


Data și ora:
Gazdă:

Gábor Áron 14, Sepsiszentgyorgy, Romania, 520008

Despre

Két publicista–főszerkesztő, két könyv az egyben: a csíkszeredai Hargita Népe Lapkiadó új kötetét mutatjuk be könyvtárunk olvasótermében 2018. január 12-én, pénteken 17 órától.
AMBRUS ATTILA és SARÁNY ISTVÁN – a Brassói Lapok, illetve a Hargita Népe főszerkesztője – közös publicisztikai kötettel jelentkezik, a generációs együvétartozás és a közös érdeklődés nyomán. A publicisztikai írásaikból, jegyzeteikből készült válogatás Szóbeszéd, illetve Szertelen szószedet címmel jelent meg, és LÉPHAFT PÁL karikatúrái teszik teljessé.

A rendezvény házigazdája és a szerzők beszélgetőtársa: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

A kettős kötet fülszövegéből:

„Ambrus Attila nem csupán a romániai magyar újságírás kiemelkedő személyisége, de legszebb hagyományainak közvetlen folytatója is. Írásai szervesen kapcsolódnak a lap két világháború közti vezető újságírójának, a Brassói Lapok, majd a Váradi Napló kolumnistájának, Mikes Imrének a munkásságához, aki később a Szabad Európa Rádió Gallicusa gyanánt vált a világ egész magyarsága előtt is közismertté. Ugyanaz a valóságszomj, tárgyilagosság és kendőzetlen szókimondás.” (Bíró Béla)

„Sarány István olyan, kihalóban lévő újságírói nemzedékhez tartozik, aki még átérzi a leírt szó súlyát, és nem átall sajátos stílust kimunkálni akkor sem, ha a média által sajnálatosan agyoncsépelt témához nyúl. Szinte kivétel nélkül valamennyi írásából kitetszik, hogy számít az olvasó együttgondolkodására, legalább az értelmezés és a megértés erejéig. Ízig-vérig székelyföldi elkötelezettségű közíró – anélkül, hogy megalapozott regionalizmusa túlzásokra sarkallná.” (Cseke Gábor)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!