Producția „István, a király”


Data și ora:
Gazdă:

Str. Lunca Oltului DN 12, Sfântu Gheorghe, Romania
Organizator:

Despre

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám, Asociația Culturală Vox Humana și Consiliul Județean Covasna, în colaborare, au organizat cea mai mare și cea mai inedită producție de muzică live din Transilvania, versiunea secuiască a operei-rock „István, a király”, care va fi o încununare demnă acestei veri. Unicitatea și excelența producției constă în faptul că, pentru prima dată, producția va avea un aspect exclusiv secuiesc, toți actorii și creatorii fiind transilvăneni.
Spectacolul „István, a király” este una dintre cele mai cunoscute opere-rock maghiare, cu muzica lui Szörényi Levente și versuri de Bródy János, bazată pe drama „Ezredforduló” a lui Boldizsár Miklós. Alăturați-ne la una dintre cele cinci spectacole, să experimentăm împreună această piesă emblematică a istoriei maghiare.

Premieră: 20 și 21 august 2021
Încă trei spectacole între: 22–24 august 2021

Producția va avea distribuție dublă, o trupă rock din șase membri, un cor de 158 de persoane, o trupă de dans de 63 de persoane, o orchestră simfonică de 33 de persoane, și statisticieni care se vor alătura celor aproape 40 de actori.
Spectacolul este produs cu acordul Companiei de Teatru Zikkurat și firma Melody.