Miercurea Ciuc - Spectacol al Teatrului Independent Osonó


Data și ora:
Gazdă:

Sfântu Gheorghe, Romania

Despre

/ Spectacol în limba română şi maghiară supratitrat în ambele limbi /

CERCUL PRIETENILOR NEŞTIUŢI SAU PICNIC PE UN COVOR JAPONEZ
Un spectacol de Teatrul Independent Osonó
Teatru forum în ~ 70 de minute

Spectacolul bilingv, construit la graniţa dintre mai multe formule teatrale, deschide un necesar şi aşteptat spaţiu de dialog, unde tinerii români şi maghiari prind curajul de a vorbi despre ceea ce au păstrat sub tăcere şi, mai ales, un spaţiu de joc unde ei înţeleg că trăiau în captivitatea unor clişee şi prejudecăţi, de care se eliberează şi de care rîd împreună. Aşadar, odată ce a intrat în relaţie cu publicul său ţintă, Cercul prietenilor neştiuţi a început să funcţioneze ca o formulă inovatoare de educaţie interculturală, care le deschide tinerilor maghiari şi români un spaţiu de joc, unde ei se pot confrunta, în spiritul ludic al artei teatrale, cu diverse probleme legate de convieţuirea interetnică. Este vorba de experienţe trăite, documentate şi dramatizate chiar de tinerii maghiari şi români care joacă în această producţie a Teatrului Independent Osonó.
Din 24 septembrie, Cercul prietenilor neştiuţi îşi redeschide spaţiul de joc, iar autorii spectacolului încep a-şi căuta prietenii încă neştiuţi pe care îi vor provoca să privească problemele convieţuirii interetnice din mai multe puncte de vedere, să gîndească fără prejudecăţi şi cu empatie, pentru a înţelege modul de a fi al celui diferit de ei.

REZERVAREA LOCURILOR: osonoszinhaz@osono.ro / 0740578725

Distribuţia: Mucha Oszkár, Briana Macovei, Pászka Gáspár, Valentin C. Daniel, Babos Anna, Rosina Elena Sabău, Elek Ágota
Consultant proiect : Nina Țînțar
Regia: Fazakas Misi

Alte sugestii

19 Iun
diMANSIONS Hit Music Festival
Festival
Începe la 15:00  |  Castelul Mikó, Olteni, Covasna, Romania
6 Aug
SIC Feszt 2020
Festival
Începe la 18:00  |  Șugaș Băi, Covasna, Romania
20 Sep
Visit Covasna Marathon 2020
Sport
Începe la 09:00  |  Covasna, Romania
Vezi mai multe evenimente