Sorsok könyve – sepsiszentgyörgyi bemutató


Data și ora:
Gazdă:

Gábor Áron 14, Sepsiszentgyorgy, Romania, 520008

Despre

CSEKE GÁBOR csíkszeredai költő, író Sorsok könyve című kötetének bemutatójára kerül sor a VIII. Székelyföld Napok keretében 2017. október 18-án, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Olvasótermében.
A szerző beszélgetőtársa Sarány István szakíró, a Hargita Népe napilap főszerkesztője. Házigazda Szonda Szabolcs, könyvtárigazgató.

A csíkszeredai Hargita Népe Kiadónál idén megjelent könyv három nagy részre tagolódik. Az első a csíksomlyói árvaházban felnőtt gyermekek sorsát mutatja be, a második egyéb területeken is kiemelkedő orvosok sorsát ismerteti, egy olyan szakmában dolgozókét, „amely nem véd meg olyan traumáktól, amelyeket az embertársaink okozhatnak”, a harmadik rész pedig székelyföldi történeket tartalmaz, meghatározó személyiségek életén, munkásságán át mutat be változatos életutakat. Emellett a kötetben szó van a csíkszeredai mozi homlokzatán található, Zsigmond Márton képzőművész által alkotott óriásmozaik viszontagságos történetéről is. A kötetet műfajilag olvasónaplónak tekinti szerzője.

A rendezvényt egy nappal korábban, október 17-én, kedden Baróton az Erdővidék Múzeuma látja vendégül, a Tortoma Önképzőkör keretében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!