„Transilvania, dincolo de poveste” -un vernisaj inedit


Despre

Vernisaj inedit la Castelul Kálnoky

O fotografă franceză a venit vara aceasta din Paris pentru a afla poveștile oamenilor din trei sate transilvănene ( Micloșoara, Valea Zălanului și Valea Crișului). Au rezultat imagini și citate surprinzătoare care vorbesc despre vieți greu încercate, dar și despre înțelepciune și un umor deosebite, ba chiar o „joie de vivre” transilvăneană.

”Bătrânețea nu ne face mai frumoși, dar măcar să ne facă mai deștepți ...”, sugerează Erzsebet, o bătrână fotografiată în fața casei. “Mergem în galop ca vântul, trecem peste toate greutățile și nu cădem niciodată”, susține Lori, stând nu călare, ci în picioare pe un cal.

Vernisajul va avea loc la castel, în cadrul unei cine cu muzică și meniu tradițional, pentru o exepriență completă. Va fi singura ocazie de a vedea toate fotografiile în același loc și, în același timp, un moment emoționant -acești oameni trăiesc într-un decor aparte, care atrage turiști din toată lumea, însă viețile lor sunt simple și nu foarte diferite de ale celor din trecut.

Galeria de portrete (unele format mare, altele, format mic, prezentată sub forma unui ”cabinet de curiozități” ) este completată de peisajele superbe în care trăiesc acești săteni și de notele din jurnalul fotografei.

Fotografii în format mare sau mic vor fi puse în vânzare cu această ocazie, iar fotografa va explica ce a „învățat” de la oamenii pe care i-a întâlnit. O parte dintre localnici vor fi și ei invitați la această seară specială, care ar putea fi considerată un omagiu adus de Contele Tibor Kálnoky comunității în inima căreia s-a stabilit acum mai bine de 20 de ani.

Expoziție susținută de Institutul Francez din Cluj

Prețul serii : 230 lei /de persoană (cina, expoziția, concert) Sau 400 lei (cina, expoziția, concert și o fotografie înrămată -format mic- oferită)
Rezervări la : evenimente.kalnoky@gmail.com până pe 6 Noiembrie

Alte sugestii

19 Iun
diMANSIONS Hit Music Festival
Festival
Începe la 15:00  |  Castelul Mikó, Olteni, Covasna, Romania
6 Aug
SIC Feszt 2020
Festival
Începe la 18:00  |  Șugaș Băi, Covasna, Romania
20 Sep
Visit Covasna Marathon 2020
Sport
Începe la 09:00  |  Covasna, Romania
Vezi mai multe evenimente