Yasmina Reza: „Művészet”


Data și ora:
Gazdă:

Gábor Áron tér 21.sz., Kèzdivásàrhely, Romania, 525400

Despre

VÁROSI SZÍNHÁZ ║ YASMINA REZA: MŰVÉSZET
► 2018. március 4., 19.00 ◈
► 2018. március 7., 13.15 ◈ 19.00 ◈
► 2018. március 9., 13.15 ◈ 19.00 ◈
► 2018. március 10., 19.00 ◈
Kézdivásárhely → Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió

Te vagy a legjobb barátom. Nem háborít fel, ha olyant teszel, amivel nem értek egyet. Alig várom a hétvégét, hogy az értelmetlen robotolás után végre egy nyugodt estét töltsünk együtt. Veled jókat lehet röhögni. Jól ki lehet röhögni másokat.

Nem haragszom rád, amiért nem szereted a művészetet. Attól én még szerethetlek téged. Sose hívsz. Mindig órákat kell rád várni. Késve berohansz, és még bocsánatot sem kérsz, csak a nyakamba öntöd a problémáidat. Erre én segíteni próbálok, te pedig megsértődsz. Kérdem, mi a baj, de nem válaszolsz.

Neked tulajdonképpen nincs tartásod. Az utóbbi időben nem figyeltem eléggé rád, és nézd meg, mi lett belőled. Még a végén egy gerinctelen, behízelgő alak lesz a legjobb barátom. Féltlek. Tartozom neked annyival, hogy ezt őszintén a szemedbe mondjam. Erre te visszavágsz, hogy bezzeg te soha nem mondtad nekem, hogy én mekkora sznob vagyok.

Minek találkozunk, ha ennyire gyűlöljük egymást?
Mert barátok vagyunk?

Szereplők:
Marc: Lung László Zsolt
Serge: Kolcsár József
Yvan: Kiss László

RENDEZŐ: BARABÁS ÁRPÁD
Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért
Dramaturg: Deák Katalin

Az előadás elkészítésében közreműködtek:
Veress Emőke (ügyelő és súgó), Bartha Ernő (világosító), Orbán Árpád (hangosító), Tóth László (műszaki vezető), Dombai Attila, Popov Sándor, Vargyasi Vince (műszaki munkatársak).