Cifra de afaceri a companiilor din județul Covasna, care activează în industria turismului a scăzut cu 30% în 2020


Camera de Comerț și Industrie a Județului Covasna a pregătit o analiză detaliată a evoluției indicatorilor economici din anul 2020 al firmelor din județul Covasna care activează în domeniul turismului, comparativ cu indicatorii economici din anul 2019. În analiză nu au fost incluse întreprinderile care funcționează ca persoane fizice sau persoane fizice autorizate.

Din această analiză reiese că firmele care activează în industria turismului au înregistrat scăderi semnificative a cifrei de afaceri.

Cea mai izbitoare scădere a fost în cazul agențiilor de turism, unde cifra de afaceri s-a înjumătățit (-46%), iar profitul s-a transformat într-o pierdere importantă (-143%) . Industria ospitalității (resturante, baruri și catering) a încheiat anul 2020 cu un profit minim (în scădere cu 65% față de 2019) iar domeniul serviciilor de cazare (hoteluri și alte forme de cazare), scăderea cifrei de afaceri este de 34%, dar pierderea înregistrată este foarte semnificativă, deoarece dacă în 2019 companiile care activează în acest sector au înregistrat un profit de 12,2 milioane de lei, în 2020 au încheiat cu o pierdere de 1,3 milioane de lei. În acest context, serviciile hoteliere au avut cel mai mult de suferit de pe urma măsurilor restrictive.


Cu toate acestea, este un semn pozitiv faptul că numărul de angajați ai companiilor din industria turismului din județul Covasna nu a scăzut aproape deloc.

Pentru a afla mai multe date apăsați  aici!

Newsletter, 23.08.2021.

Alte sugestii

Formare acreditată de administrator pensiune turistică
A început procedura de plată aplicanților admiși ai Măsurii 2 care încă nu și-au primit granturile
Formare profesională în turism cu începere din luna martie
Un nou workshop la Sfântu Gheorghe, în perioada 10-11 martie, pe tema fotografiei și producției video cu smartphone-uri
Stimați antreprenori,