Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru subvenționarea a 20% din diferența cifrei de afaceri realizată în anul 2020 vs. 2019 de către companiile românești din domeniul Horeca


Așa cum v-am promis, revenim cu noutăți despre schema de ajutor propusă de guvernul României firmelor care activează în domeniul Horeca, ajutor ce constă în compensarea a 20% din diferența dintre cifra de afaceri realizată de acestea în anul 2019 și cea din anul 2020: primul obstacol pentru implementarea acestei scheme, adică obținerea acordului de principiu al Comisiei Europene, a fost trecut.  Ieri, 15 Aprilie Comisia a aprobat această măsură de ajutor de stat, considerând-o “necesară, adecvată și proporțională” pentru remedierea acestei perturbări grave a sectorului Horeca. În conformitate cu etapizarea implementării făcută publică de către Ministerul Economiei în cursul lunii februarie, urmează faza finalizării și publicării Normelor metodologice a depunerii solicitărilor, informații cu care vă vom ține la curent.

Pentru mai multe informații despre acest acord vă rugăm accesați acest  link .

Pentru a afla mai multe detalii despre conținutul și condițiile acestei scheme de ajutor pentru Horeca vă rugăm consultați aici newsletterul trimis Dvs în data de 4 Martie.

Newsletter, 16.04.2021

Alte sugestii

Puncte de vaccinare la sediile societăților comerciale
O nouă categorie de activitate inclusă în schema ajutorului de stat de 20%
Proiect de lege: firmele din Horeca nu vor mai trebui să plătească drepturile de autor pentru muzică și alte produse audiovizuale!
Evaluarea necesităților de calificare profesională din domeniul HORECA
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: se elimină pensiunile turistice de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural