Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru subvenționarea a 20% din diferența cifrei de afaceri realizată în anul 2020 vs. 2019 de către companiile românești din domeniul Horeca


Așa cum v-am promis, revenim cu noutăți despre schema de ajutor propusă de guvernul României firmelor care activează în domeniul Horeca, ajutor ce constă în compensarea a 20% din diferența dintre cifra de afaceri realizată de acestea în anul 2019 și cea din anul 2020: primul obstacol pentru implementarea acestei scheme, adică obținerea acordului de principiu al Comisiei Europene, a fost trecut.  Ieri, 15 Aprilie Comisia a aprobat această măsură de ajutor de stat, considerând-o “necesară, adecvată și proporțională” pentru remedierea acestei perturbări grave a sectorului Horeca. În conformitate cu etapizarea implementării făcută publică de către Ministerul Economiei în cursul lunii februarie, urmează faza finalizării și publicării Normelor metodologice a depunerii solicitărilor, informații cu care vă vom ține la curent.

Pentru mai multe informații despre acest acord vă rugăm accesați acest  link .

Pentru a afla mai multe detalii despre conținutul și condițiile acestei scheme de ajutor pentru Horeca vă rugăm consultați aici newsletterul trimis Dvs în data de 4 Martie.

Newsletter, 16.04.2021

Alte sugestii

Formare acreditată de administrator pensiune turistică
A început procedura de plată aplicanților admiși ai Măsurii 2 care încă nu și-au primit granturile
Formare profesională în turism cu începere din luna martie
Un nou workshop la Sfântu Gheorghe, în perioada 10-11 martie, pe tema fotografiei și producției video cu smartphone-uri
Stimați antreprenori,