„Cred că mai degrabă trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, ca și cu orice alt virus sau boală, desigur, respectând măsurile de precauție” - interviu cu Kovács István, proprietarul Hotelului Park din Sfântu Gheorghe.


În cadrul campaniei Visit Covasna Safe Place, am întrebat proprietarii unitățiilor de cazare din județul Covasna, cum au fost afectați de restricțiile impuse de coronavirus, cu ce s-au ocupat în ultimele două luni și cum s-au  pregătit pentru redeschidere.

Ați putea povesti, pe scurt, despre unitatea dumneavoastră de cazare?

Hotelul a fost construit în 1968 și privatizat în 1998, iar din 2009 funcționează ca o companie privată. Hotelul are în prezent treizeci de camere, dintre care trei camere sunt cu paturi matrimoniale, dar avem și două apartamente.

Cât de dificil a fost să vă adaptați la măsurile luate din cauza coronavirusului? Ce ​​ați putut face în această perioadă? 

Când a intervenit situația cu virusul, încă erau câțiva oaspeți, ca apoi să nu mai fie niciunul. Cred că oamenii au intrat în panică, în prima săptămână, pentru că nu știau la ce să se aștepte și la cât de periculos este virusul. Conform legii, tot personalul a fost trimis în șomaj tehnic. Am profitat de această situație astfel că  renovările sunt în curs de desfășurare și acum. Renovăm toate cele treizeci de camere, avem mobilier nou, perdele noi, saltele noi, covoare noi și băi noi în întregul hotel.

Cum vă pregătiți de deschidere? Ce măsuri de precauție au fost puse în aplicare? 

Urmând la literă legea, noi am cumpărat deja covorul de dezinfectare pentru intrare și termometrul. Am așezat  dezinfectante în fiecare cameră și am introdus și o mulțime de alte măsuri, dar ne-am asigurat că și colegii noștri știu la ce trebuie să fie atenți. De exemplu, să nu aibe un comportament agresiv cu oaspetele, dar să-i explice, că este recomandat să i se măsoare temperatura. Respectăm reglementările care au fost recomandate de către medici și profesioniști.

Cum vedeți viitorul?
 
Văd o recuperare treptată. Dacă hotelurile vor avea voie să funcționeze, m-aș aștepta ca și teraselor interioare și grădinilor de vară să li se permită să funcționeze, astfel încât să putem servi  oaspeții noștri. De asemenea, mi se pare o măsură foarte bună că data de expirare a biletelor de vacanță a fost prelungită. Cred că trebuie să înveți să trăiești cu acest virus, ca și cu orice alt virus sau boală, desigur, respectând măsurile de precauție.

Hotel Park

Alte sugestii

“Cred că anul acesta încă va fi dificil pentru toată lumea, iar perioada de recuperare va veni anul viitor” – interviu cu Zoltán Bálinth, proprietar la Vasaló Ház (Casa de Fiare Vechi) din Arcuș
Știați că în județul Covasna există păduri virgine vechi de 300 de ani?
“În ultima perioadă centrul a fost complet renovat pe interior” – interviu cu Zsolt Szőke, managerul de la Centrul Băi Hătuica.
“Oamenii vor să se relaxeze, așa că eu sunt optimist în privința turismului intern” – interviu cu Albert Zoltán, directorul de marketing la Saciova Hills
“Noi acum suntem deschiși vizitatorilor” – interviu cu Gabriella Bartók, directoarea de marketing și vânzări la Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe - Sepsi ReKreatív