Întârzie inaugurarea noului aeroport din Brașov


Șansele ca Aeroportul Brașov să mai fie inaugurat anul acesta sunt foarte mici, deși terminalul de pasageri este aproape gata, anunță economica.net.

Consiliul Județean Brașov a anunțat luni rezilierea contractului cu firma din Sibiu care executa lucrări adiacente, din cauza faptului că SC Construcții SA Sibiu nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale: la data de finalizare a lucrărilor, antreprenorul a executat doar 11,7% din contract. Problemele create de SC Construcții SA prejudiciază și mai grav întregul proiect, faptul că firma a întârziat mult lucrările afectează și alte construcții de la aeroport care depindeau de aceasta.

Acum, pentru finalizarea lucrărilor neterminate de Construcţii SA Sibiu, Consiliul Judeţean Braşov a lansat o licitaţie, termenul de depunere a ofertelor fiind 18 mai 2021. Având în vedere durata execuției estimată la șase luni, precum și durata licitației în sine, cel mai probabil noul aeroport va fi inaugurat anul viitor, dacă nu vor apărea și alte probleme.

Pentru informații suplimentare  accesați acest link.

Newsletter, 16.04.2021

Alte sugestii

Puncte de vaccinare la sediile societăților comerciale
O nouă categorie de activitate inclusă în schema ajutorului de stat de 20%
Proiect de lege: firmele din Horeca nu vor mai trebui să plătească drepturile de autor pentru muzică și alte produse audiovizuale!
Evaluarea necesităților de calificare profesională din domeniul HORECA
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: se elimină pensiunile turistice de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural