Restaurant italian nou în inima orașului Sfântu Gheorghe


Cel mai nou restaurant al grupului de afaceri Bertis, Trattoria San Giorgio, și-a deschis porțile în inima orașului Sfântu Gheorghe. Așadar, gama gastronomică a județului Covasna s-a extins cu încă un restaurant de calitate. Am discutat despre restaurant și despre bucătăria italiană cu János Falvai, un bucătar-șef care a trăit câțiva ani în Sicilia.

De ce ce v-ați decis să deschideți un restaurant italian în Sfântu Gheorghe?
Am trăit și lucrat în Sicilia, iar la începutul acestui an proprietarul grupului de afaceri Bertis mi-a sugerat că totuși noi nu aveam nici un restaurant italian acasă. Astfel, idea de a deschide restaurantul de fapt a pornit din această conversație. I-am sprijinit ideea și plănuisem să îl deschidem mai devreme, dar din nefericire a intervenit pandemia. Așadar după șase luni de așteptare am deschis în sfârșit restaurantul acum câteva zile.

Care este diferența dintre bucătăria secuiască și cea italiană?
La fel ca și aici, cerealele din Italia sunt de calitate înaltă, așa că pâinea este foarte bună. Cărnurile de miel și de porc sunt, la fel, foarte bune, dar marea face o diferență enormă, și cred că asta distinge bucătăria italiană. Sunt multe mâncăruri din paste și pește. Aici, peștele este înlocuit cu carne, iar pastele sunt înlocuite cu cartofi. Iar dulciurile siciliene sunt caracterizate printr-un conținut înalt de zahăr.

Cum se pot combina aceste două stiluri gastronomice?
Cred că poți găsi mereu o modalitate prin care să combini lucrurile într-un mod balansat, fără a forța lucrurile. Trebuie să poți uni cele două stiluri gastronomice. Desigur, există mai multe tipuri de preparate cunoscute de ambele bucătării, de exemplu rulada cu carne de la noi, acolo este porchetta. Am inclus și rulada în meniul nostru, numai că l-am condimentat cu mirodenii secuiești și italiene. Așa am găsit calea de mijloc.

Care este specialitatea dumneavoastră? Ce ați recomanda din meniu?
Supa de lentile, de exemplu. Și eu sunt curios cum va fi primită. Am încercat să o fac acră cu un cârnat italian foarte bun. Cred că porchetta, sau rulada cu multe mirodenii proaspete, a ieșit foarte bine. Ca un alt exemplu, va mai fi și mușchi cu ciuperci porcini, iar chiar acum am pregătit midii negre pe care le recomand celor îndrăzneți să le încerce.

Alte sugestii

Sărbătoarea sportului de anduranță
Tradiții și meșteșuguri
Cele mai bune centre de echitație din județul Covasna
10 cele mai bune cofetării din județul Covasna
„Fermentarea produselor din carne nu este prea dezvoltată aici” – interviu cu Gábor Áron Kovács, bucătarul-șef și proprietarul Restaurantului Castel