„Clienții noștri au rămas alături de noi, le mulțumim și le suntem recunoscători pentru asta, altfel nu puteam să supraviețuim în această perioadă” – interviu cu Lukács Covaciu Cristina, administrator Belly Food din Târgu Secuiesc.

„Clienții noștri au rămas alături de noi, le mulțumim și le suntem recunoscători pentru asta, altfel nu puteam să supraviețuim în această perioadă” – interviu cu Lukács Covaciu Cristina, administrator Belly Food din Târgu Secuiesc.


În continuarea seriei noastre de interviuri, i-am întrebat pe proprietarii de restaurante, pizzerii și restaurante fast-food din Covasna și Târgu Secuiesc, cum au fost afectate afacerile lor de măsurile luate pentru combaterea coronavirusului, cum au reușit să supraviețuiască și să depășească această perioadă.

Ați putea să ne povestiți puțin despre restaurant? Când v-ați început activitatea, ce fel de preparate aveți în meniu?

Am deschis la sfârșitul verii, în august, 2015. Soțul meu și-a însușit această meserie în Anglia, acolo unde a locuit. A fost bucătar în Londra, acolo a deprins și până la urmă a început să iubească această meserie, așa că de la început a știut că odată cu întoarcerea în țară, aici va dori să-și investească banii și cunoștințele acumulate. Aproape de cinci ani suntem acasă. Preparăm din mai multe tipuri de carne, folosim ingrediente de calitate, dar avem și preparate pentru vegetarieni – suntem un restaurant specializat pe hamburgeri și sandviciuri handmade.

Cum a fost afectată afacerea de reglementările introduse pentru diminuarea infectărilor cu coronavirus? Cât de greu a fost să vă adaptați la noua situație?

La început, am rămas șocați la aflarea veștii. Așadar, primele două săptămâni au fost destul de înspăimântătoare, dar a trebuit să depășim această situație. Am avut livrare și până acum, deci nu a fost ceva neobișnuit pentru clienții noștri. Ceea ce a trebuit să facem a fost să reducem puțin programul de funcționare. Din fericire, colegii noștri au fost foarte dinamici și deschiși, astfel încât ca aceste schimbări să meargă cât mai bine.

Ce fel de reglementări ați introdus?

Prima oară, am introdus opțiunea de plată cu cardul pentru a minimaliza contactul cu clienții. Utilizarea mănușilor și a măștilor reprezintă un lucru de bază pentru noi. Dezinfectăm foarte mult. Cu siguranță dorim să ne protejăm clienții dar și să avem grijă unii de alții.

Cum vedeți viitorul?

După părerea mea, noi suntem destul de optimiști. Sperăm că, ce a fost mai greu a trecut și că o să-i putem vedea pe clienții noștri, la mese cât de curând. Îi așteptăm pe toți cu nerăbdare, ca să putem vorbi cu ei și personal, nu numai la telefon. Clienții noștri au rămas alături de noi, le mulțumim și le suntem recunoscători pentru asta, altfel nu puteam să supraviețuim în această perioadă.

Alte sugestii

“Cred că anul acesta încă va fi dificil pentru toată lumea, iar perioada de recuperare va veni anul viitor” – interviu cu Zoltán Bálinth, proprietar la Vasaló Ház (Casa de Fiare Vechi) din Arcuș
Știați că în județul Covasna există păduri virgine vechi de 300 de ani?
“În ultima perioadă centrul a fost complet renovat pe interior” – interviu cu Zsolt Szőke, managerul de la Centrul Băi Hătuica.
“Oamenii vor să se relaxeze, așa că eu sunt optimist în privința turismului intern” – interviu cu Albert Zoltán, directorul de marketing la Saciova Hills
“Noi acum suntem deschiși vizitatorilor” – interviu cu Gabriella Bartók, directoarea de marketing și vânzări la Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe - Sepsi ReKreatív