Stațiunea Covasna


Printre staţiunile balneare Europene, Covasna se numără printre staţiuni cu carecter unic datorită bogăţiei sale în resurse naturale (apele minerale naturale, mofetele și aerul puternic ionizat) care sunt utilizate de câţiva decenii în prevenirea şi tratarea bolilor sistemului cardiovascular.

Aici funcţionează unul dintre cele mai mari centre de boli cardiovasculare, la nivel naţional, în cadrul căruia zilnic se fac 450–500 de tratamente în mofetă.

Metoda de tratament Covasna, elaborată de dr. Benedek Géza, îmbină factorii naturali terapeutici cu exerciţiile fizice regulate, cu o alimentaţie săracă în sare şi grăsimi, facilitând astfel reducerea cantităţii de medicamente şi îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavilor.

La Covasna vă așteaptă o mare varietate de izvoare de ape minerale naturale cu compoziţie chimică şi proprietăţi fizice diferite, băi cu ape minerale încălzite şi băi uscate cu gaz (mofete), utilizate mai ales în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, afecţiunile aparatului locomotor, tulburări metabolice şi ale sistemului nervos. Hidroterapia şi electroterapia, terapia prin mişcare, precum şi terapia climatică sunt folosite ca terapii complementare.

În centrul oraşului se află Balta Dracului, o groapă adâncă cu noroi şi cu emanaţii carbogazoase- sulfuroase, care a devenit simbolul oraşului. Valea Zânelor şi împrejurimile sunt obiective turistice de o rară frumuseţe. Călătoria pe calea ferată îngustă care funcţionează în timpul verii, poate oferi o experienţă deosebită.

Hotelurile covăsnene, având centru de tratament propriu, oferă vizitatorilor diverse tratamente şi o gamă largă de servicii de wellness.

Mai multe despre Covasna

Alte sugestii

Sfântu Gheorghe
Bucătăria tradițională
De ce să vizitați Județul Covasna?
Cum ajung în Județul Covasna?
Stațiunea Bálványos