„Am învățat, printre altele, să economisim mai mult, am introdus livrarea la domiciliu, deci de acum încolo sperăm că o să fie mai bine” - interviu cu proprietarul fast food-ului Krumpli din Sfântu Gheorghe


Restaurantul Krumpli din Sfântu Gheorghe s-a deschis la începutul anului. Situația creată ca urmare a pandemiei de coronavirus a prins pe neașteptate tânăra afacere. Am discutat cu Máthé Zoltán, proprietarul afacerii, despre cum au resimțit criza și despre planurile de viitor.

Te rog să ne povestești puțin despre fast food-ul Krumpli!

Am deschis la începutul lunii ianuarie și, după cum sugerează și numele în limba maghiară, încercăm să pregătim și să vindem cei mai buni cartofi prăjiți din județul Covasna. Rețeta noastră este specială prin faptul că pregătim cartofii prăjiți cu o tehnologie belgiană și olandeză, din cartofi culeși în județul nostru. Avem, de asemenea, meniuri combinate cu cartofii prăjiți, specialitatea noastră: avem un meniu de frigărui de pui, de crispy, de cașcaval pane și 12 tipuri de sosuri belgiene, iar acum cu livrarea la domiciliu, am introdus și un meniu  wrap.


Ați fost practic deschiși doar câteva luni și a intervenit situația cu coronavirusul, cum a fost afectată afacerea?

 Ne-am simțit ca și cum am fi urcat pe un roller coaster, deoarece atunci când am început în ianuarie, a fost multă lume și promovarea a mers bine, am avut foarte mulți clienți care -au încercat produsele noastre, apoi în februarie, totul  s-a liniștit brusc , dar noi totuși am așteptat cu nerăbdare să vină primăvara și totul  să pornească din nou. Iată, a venit și primăvara. Încercăm să gândim pozitiv, am învățat să economisim, am redus costurile și acum sper că vom ieși  încet din toate obstacolele survenite pe neașteptate.

 
Când ați deschis, nici nu v-ați gândit că va exista și livrarea la domiciliu, cum de v-ați decis să nu închideți, ci mai degrabă să vă ocpuați de livrare?

Am văzut că suntem mulți, și vindem puțin, așa că am încercat să transformăm întregul nostru  sistem pentru a găsi soluții la situația actuală. Apoi ne-am decis că poate trebuie să introducem meniuri care pot fi ușor livrate sau să încercăm ceva nou. Inițial, nu doream să facem livrare la domiciliu, deoarece cartofii nu sunt cei mai compatibili cu livrarea, așa că am încercat să ne adaptăm, proiectând totul astfel încât mâncarea să își păstreze calitatea cât mai mult timp.

Ce măsuri de precauție ați pus în aplicare pentru a putea continua să funcționați?

Purtăm mască, ne dezinfectăm constant mâinile, folosim mănuși. În bucătărie, la căldură, nu este cel mai ușor să lucrezi în mănuși sau cu mască, pentru că oricine le folosește știe că deteriorează mâinile. Mâncarea este pusă într-o cutie și apoi și într-o pungă de hârtie, astfel având contact minim cu exteriorul.

Ce părere aveți despre viitor? 

Acum începem încet să ieșim din situația asta, vedem lumina de la capătul tunelului și, până la urmă, dacă  livrarea va rămâne și de acum încolo, atunci putem spune că este un lucru pozitiv. Am învățat să economisim, am introdus livrarea la domiciliu, deci totul nu poate decât să meargă mai bine.

Fast food-ul Krumpli din Sfântu Gheorghe este deschis de luni până sâmbătă între orele 10 și 21:00, iar livrarea la domiciliu se face de la 11 dimineața. Pe ospătarul.ro, facebook și pe google, puteți găsi meniul complet. Puteți comanda online pe ospătarul.ro, telefonic sau chiar de la fereastră.

Alte sugestii

“Cred că anul acesta încă va fi dificil pentru toată lumea, iar perioada de recuperare va veni anul viitor” – interviu cu Zoltán Bálinth, proprietar la Vasaló Ház (Casa de Fiare Vechi) din Arcuș
Știați că în județul Covasna există păduri virgine vechi de 300 de ani?
“În ultima perioadă centrul a fost complet renovat pe interior” – interviu cu Zsolt Szőke, managerul de la Centrul Băi Hătuica.
“Oamenii vor să se relaxeze, așa că eu sunt optimist în privința turismului intern” – interviu cu Albert Zoltán, directorul de marketing la Saciova Hills
“Noi acum suntem deschiși vizitatorilor” – interviu cu Gabriella Bartók, directoarea de marketing și vânzări la Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe - Sepsi ReKreatív