„Trebuie să regândim totul, ținând cont că nu văd un viitor prea apropiat, pentru a se închide total această situație la care trebuie să ne adaptăm constant.” – interviu cu Pătru Constantin, proprietarul Club For You din Târgu Secuiesc.

„Trebuie să regândim totul, ținând cont că nu văd un viitor prea apropiat, pentru a se închide total această situație la care trebuie să ne adaptăm constant.” – interviu cu Pătru Constantin, proprietarul Club For You din Târgu Secuiesc.


În continuarea seriei noastre de interviuri, i-am întrebat pe proprietarii de restaurante, pizzerii și restaurante fast-food din Covasna și Târgu Secuiesc, cum au fost afectate afacerile lor de măsurile luate pentru combaterea coronavirusului, cum au reușit să supraviețuiască și să depășească această perioadă.

Ați putea să ne povestiți puțin despre restaurant? Când v-ați început activitatea, ce fel de preparate aveți în meniu?

Locația este deschisă din 27 iulie 2005, anul acesta vom face 15 ani, suntem prezenți pe piața serviciilor cu o pizzerie, un restaurant, facem și livrare la domiciliu, tot aici funcționează și un cinema și un club.

Cum a fost afectată afacerea de reglementările introduse pentru diminuarea infectărilor cu coronavirus? Cât de greu a fost să vă adaptați la noua situație?

În această perioadă, nu funcționează decât partea de livrare. Ne-am organizat în momentul în care s-a instituit starea de urgență și am promovat această activitate. Am intrat cu o promovare mai agresivă pe rețelele sociale. Am extins calea de distribuție și în comunele adiacente până spre Covasna, Brețcu sau Dalnic. Am trimis din păcate 8 angajați în șomaj tehnic, iar eu cu încă 8 oamenii am rămas și lucrăm în continuare.

Ce fel de reglementări ați introdus?

Toți angajații poartă mască și mănuși de protecție, avem dezinfectant, chiar și înainte să fie oprită activitatea, din 18 martie, noi la intrarea în locație am avut dezinfectant. Dezinfectăm încontinu obiectele cu care au intrat în contact clienții, i personalul sau curierii. Ne-am adaptat din mers dar foarte repede. Activitatea am închis-o, am făcut retur la mărfurile care nu se mai vindeau la bar de exemplu. Chiar dacă am fi în e pierdere, tot am continua. Nu cred că e normal să închizi o activitate, mai ales având contact permanent cu clinții, în partea de livrare la domiciliu.

Cum vedeți viitorul?

Trebuie să regândim totul, ținând cont că nu văd un viitor prea apropiat, pentru a se închide total această situație la care trebuie să ne adaptăm constant. Așteptăm să ia o decizie guvernul și să ne permite măcar după 1 iunie să deschidem terasa. Probabil că în momentul în care ni se va permite vom organiza o petrecere. Sau eventual vom organiza o petrecere în aer liber, fiindcă știu, sunt conștient că este o dorință foarte mare a tinerilor să participe la un eveniment pentru cei de vârsta lor.

Alte sugestii

“Cred că anul acesta încă va fi dificil pentru toată lumea, iar perioada de recuperare va veni anul viitor” – interviu cu Zoltán Bálinth, proprietar la Vasaló Ház (Casa de Fiare Vechi) din Arcuș
Știați că în județul Covasna există păduri virgine vechi de 300 de ani?
“În ultima perioadă centrul a fost complet renovat pe interior” – interviu cu Zsolt Szőke, managerul de la Centrul Băi Hătuica.
“Oamenii vor să se relaxeze, așa că eu sunt optimist în privința turismului intern” – interviu cu Albert Zoltán, directorul de marketing la Saciova Hills
“Noi acum suntem deschiși vizitatorilor” – interviu cu Gabriella Bartók, directoarea de marketing și vânzări la Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe - Sepsi ReKreatív