„Eu am o atitudine foarte pozitivă în legătură cu aceste lucruri, în orice rău există și puțin bine.” – interviu cu Domokos Norbert, proprietarul Piedone Pizza & Doner din Covasna


În continuarea seriei noastre de interviuri, i-am întrebat pe proprietarii de restaurante, pizzerii și restaurante fast-food din Covasna și Târgu Secuiesc, cum au fost afectate afacerile lor de măsurile luate pentru combaterea coronavirusului, cum au reușit să supraviețuiască și să depășească această perioadă.

Ați putea să ne povestiți puțin despre restaurant? Când v-ați început activitatea, ce fel de preparate aveți în meniu?

Restaurantul este împreună cu o pensiune, noi le-am preluat împreună anul trecut în februarie și le-am renovat, atunci deschizând și bucătăria. Am încercat să oferim specialitățile bucătăriei locale, precum gulașul secuiesc, adică tot ceea ce este specific bucătăriei maghiare, pentru care vin turiștii.

Cum a fost afectată afacerea de reglementările introduse pentru diminuarea infectărilor cu coronavirus? Cât de greu a fost să vă adaptați la noua situație?

Din păcate, coronavirusul ne-a afectat foarte mult. Conform calculelor mele, vânzările noastre au scăzut la 30-40 la sută prin intermediul livrării la domiciliu. Restaurantul în sine și casa de oaspeți și-au oprit complet activitatea i, fiind închise în această perioadă.

Ce fel de reglementări ați introdus?

Ceea ce ne-au cerut autoritățile, noi am îndeplinit. Mănuși, mască și spălat pe mâini. Suntem mult mai atenți la igienă. Și livrarea a fost organizată cu atenție, astfel curierul este pregătit ca după fiecare livrare să se spele pe mâini. Mâncarea care urmează să fie livrată, este dusă din bucătărie într-o altă cameră iar curierul preia comanda din sala respectivă, deci lumea din afară nu se întălnește cu cea din bucătărie. Cu cei care lucrează în bucătărie procedăm la fel, ei se schimbă într-o sală și așa intră după acea în bucătărie, deci nu intră cu hainele purtate afară.

Cum vedeți viitorul?

Eu am o atitudine foarte pozitivă în legătură cu aceste lucruri, în orice rău există și puțin bine. Sunt sigur că vom învăța să trăim și cu asta și că vom găsi și oportunități. Sigur va fi bine, eu simt că de acum încolo va fi din ce în ce mai bine.

Alte sugestii

“Cred că anul acesta încă va fi dificil pentru toată lumea, iar perioada de recuperare va veni anul viitor” – interviu cu Zoltán Bálinth, proprietar la Vasaló Ház (Casa de Fiare Vechi) din Arcuș
Știați că în județul Covasna există păduri virgine vechi de 300 de ani?
“În ultima perioadă centrul a fost complet renovat pe interior” – interviu cu Zsolt Szőke, managerul de la Centrul Băi Hătuica.
“Oamenii vor să se relaxeze, așa că eu sunt optimist în privința turismului intern” – interviu cu Albert Zoltán, directorul de marketing la Saciova Hills
“Noi acum suntem deschiși vizitatorilor” – interviu cu Gabriella Bartók, directoarea de marketing și vânzări la Ștrandul municipal din Sfântu Gheorghe - Sepsi ReKreatív