Tură pe cel mai înalt vârf din județul Covasna

Tură pe cel mai înalt vârf din județul Covasna


About

Descriere program: Fără dubiu, traseul din comuna Comandău către vârful Lăcăuți este cel mai cunoscut și apreciat din Munții Vrancei. Se poate urca cu mașina până la casa de vânătoare Ölves, de unde, pe tot traseul până în vârf, ne încântă o panoramă superbă. Vf. Lăcăuț (1777 m) este cel mai înalt punct din județul Covasna. Într-o zi senină și clară putem vedea chiar și Munții Făgăraș. Pe vârf se află stația meteorologică, unde putem fi surprinși de câini de pază, care nu sunt întotdeauna foarte prietenoși, însă ghidul are datoria de a rezolva și astfel de probleme. Înainte de a începe traseul nostru, degustăm apele minerale din stațiunea balneoclimaterică Covasna, și putem să încercăm și mocănița din Valea Zânelor. La cerere putem rămâne pe vârf până se întunecă, și să coborâm la lumina reflectoarelor. Ca program adițional, putem vizita biserica fortificată romano-catolică Sf. Emeric din Ghelința.
Locații: Covasna, Comandău, Vârful Lăcăuți (Ghelința - opțional)
Durata: program de o zi, cu momente de odihnă.
Nivel de dificultate: traseul cu dificultate medie. Lungimea traseului: 12 km, diferența de altitudine +/- 650m, timp de urcare cca. 2,5-3 ore, timp de coborâre cca. 2 ore. Tura se poate face în siguranță și pe timp de iarnă.
Ce să aduci:  pelerină de ploaie, o pereche de bocanci, îmbrăcăminte windstopper, mâncare pentru o zi, bețe drumeție, lanternă frontală 
Număr participanți: max. 8 persoane dacă se cere transfer cu minibus, max. 11 persoane dacă veniți cu mașinile proprietate personală.
Masă: din rucsac. Se recomandă și batoane energizante!

Spoken languages

  • Romanian
  • Hungarian
  • English

Difficulty

  • Moderate

Tour guide

  • Bereczki Barna

Place

  • Covasna/ Kovászna
  • Comandău

Similar Suggestions

Cheile Vârghișului

Activ tourism

Excursie în Ținutul Vulcanilor

Activ tourism

Pe urmele vulcanilor din Ciomatu Mare

Activ tourism

Excursie la Cascada Urlătoare

Activ tourism

Excursie cu biciclete în scaunul Orbai

Activ tourism