A apărut ediția a 3-a a Barometrului restaurantelor Gault&Millau din România


Barometrul restaurantelor Gault&Millau – ediția 3, prezintă analiza și evoluția pe prima jumătate a anului 2021 a pieței locale a restaurantelor din România, dar și previziunile pentru restul anului. Barometrul încearcă să ofere răspunsuri la întrebări legate de starea sectorului, de provocările operatorilor de pe piață, de așteptările față de clienți, cât și tendințe și previziuni legate de schimbările în modele de business. În alcătuirea barometrului au fost utilizate aproximativ 100 de chestionare și interviuri realizate cu reprezentanți ai restaurantelor din România, dar și analize cantitative și calitative ale pieței.
 
Printre principalele concluzii ale analizei remarcăm creșterea indexului de încredere a restaurantelor la 49/100 față de scorul măsurat în decembrie 2020 (34/100), iar 75% dintre respondenți se declară încrezători sau foarte încrezători în evoluția business-urilor lor. 40% dintre ei prevăd o revenire la nivelul de afaceri din anul 2019, iar 55% estimează o creștere substanțială față de 2020, dar totuși sub nivelul anului 2019.
 
Reprezentanții HORECA chestionați se așteaptă la o tendință de revenire la normal a comportamentului clienților, adică va crește preferința de a veni și petrece timp în restaurante (47%), dar concomitent anticipează o scădere a nivelului bonului mediu. Livrările vor rămâne miezul afacerii pentru 45% dintre intervievați, iar doar 38% preconizează câștiguri extra din evenimente. În același timp aproape jumătate dintre cei chestionați prevăd o intensificare a presiunii costurilor, creșterea prețului utilităților și a materiei prime fiind o provocare în plus pe lângă traficul încă redus de clienți.

Pentru mai multe detalii și pentru a descărca studiul, vă rugăm accesați acest link.

Newsletter, 01.09.2021.

Alte sugestii

Promovarea județului Covasna la festivalurile din străinătate
Fiți și dumneavoastră gazda invitaților sosiți la Producția „István, a király”!
În luna martie cazările au crescut cu aproape 50% față de anul trecut
7 proiecte înscrise din județul Covasna în 8 categorii la TopHotel Awards
Acțiune comună de control a Inspecției Muncii și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală pentru prevenirea și combaterea sustragerii de la declararea și fiscalizarea muncii