Să trăiești în Sfântu Gheorghe și să descoperi oraşul ca turist


Sincer să fiu, nu aș fi crezut vreodată că am să locuiesc în Sfântu Gheorghe. Din acest motiv nici nu pot să mă plimb prin oraș asemenea unui localnic. Mă consider mai degrabă un turist care trăieşte în acest loc minunat şi îşi petrece timpul explorând oraşul ca şi când n-ar mai fi fost pe aici.

Mă bucur, adeseori, pentru fiecare lucru mărunt ce iese în calea mea. În fiecare dimineață, în drum spre serviciu, admir strălucirea soarelui care învăluie verdeaţa din Parcul Elisabeta, în timp ce străbat cocheta piață centrală recent reabilitată. Serile mă încarc cu energie în centrul oraşului mereu plin de viaţă, privind, pur şi simplu, oamenii care stau de vorbă pe terasele confortabile, ocazional în compania unei sticle de vin. V-aş recomanda să mergeţi la un spectacol la Teatrul Tamási Áron ori la Teatrul Andrei Mureșanu sau să vizionaţi un film bun în noul cinematograf din oraş.

La Sfântu Gheorghe găsești tot ce ai nevoie, fie că este vorba despre restaurante de calitate cu specialități locale, pub-uri primitoare și pline de personalitate sau o viață culturală diversă și plină de vitalitate. Dar dacă ai nevoie doar de liniște sau dorești să te relaxezi, atunci şi pentru acestea ai găsit locul perfect.

Au trecut doi ani de când trăiesc în Sfântu Gheorghe și simt că nu m-aș putea despărți de acest oraş. A devenit casa mea şi vă recomand tuturor să îl vizitaţi!

Kovács Orsolya

Alte sugestii

Teatrul de piatră
Moștenirea lui Kós Károly
Satul natal al turnătorului de tun
Biserica Cristos Regele
Comoara uriașilor