Aeroportul din Brașov va fi primul aeroport din provincie legat de rețeaua feroviară metropolitană și națională

Aeroportul din Brașov va fi primul aeroport din provincie legat de rețeaua feroviară metropolitană și națională


Conexiunea feroviară la Aeroportul Brașov-Ghimbav este pe cale să obțină și ultimul aviz, cel al Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Lociunțe. Conform proiectului, legătura feroviară se va realiza la ieșirea din Ghimbav printr-o linie dublă electrificată cu o lungime de aproximativ 2,5 km care va ajunge până în fața aerogării și care va reprezenta o legătură la Magistrala 200 Brașov-Sibiu-Arad-Curtici. Potrivit studiului de fezabilitate valoarea întregului proiect este estimată la 150 milioane de euro, iar durata implementării va fi de 24 de luni.

Reamintim, după mai multe întărzieri și reașezări a calendarului investiției, infrastructura Aeroportului din Brașov se preconizează a fi terminată până în primăvara anului viitor, iar după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor primele avioane vor putea ateriza începând din toamnă.
 
Pentru mai multe detalii accesați această pagină.

Newsletter, 2021.11.03

Similar Suggestions

Promovarea județului Covasna la festivalurile din străinătate
Fiți și dumneavoastră gazda invitaților sosiți la Producția „István, a király”!
În luna martie cazările au crescut cu aproape 50% față de anul trecut
7 proiecte înscrise din județul Covasna în 8 categorii la TopHotel Awards
Acțiune comună de control a Inspecției Muncii și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală pentru prevenirea și combaterea sustragerii de la declararea și fiscalizarea muncii