Măsura 1, Măsura 2: Atenție la rapoartele de progres, să nu dați banii înapoi!

Măsura 1, Măsura 2: Atenție la rapoartele de progres, să nu dați banii înapoi!


Firmele care au implementate proiecte de finanțare de ajutor de stat Covid-19 în cadrul Măsurilor 1 și 2 riscă să fie obligate să returneze valoarea ajutorului de stat dacă nu au transmis rapoartele de progres în termenul stabilit.

Reamintim: în cadrul obligațiilor stabilite în implementarea Măsurii 1-microgranturi de capital de lucru, în termen de 90 de zile din momentul plăți ajutorului financiar, beneficiarii au obligația efectuării cheltuielilor, a încărcării în aplicație a facturilor, a documentelor de plată, respectiv al raportului de progres (Anexa 8 la procedură), sub sancțiunea recuperării ajutorului acordat împreună cu dobânzile aferente. Aceleași obligații le au și beneficiarii Măsurii 2, în cazul lor însă termenul este de 180 de zile de la încasarea ajutorului financiar.

Precizăm că în cadrul Măsurii 1-ediția 1, Ministerul și agențiile sale teritoriale au identificat deja 4558 de beneficiari care nu au transmis documentele solicitate sau le-au transmis după termenul limită, astfel aceștia, adică 26% din beneficiarii Măsurii 1-ed. 1, au fost sancționați cu retragerea micrograntului de 2000 de Euro.

Conform Ministerului, aceste verificări au fost derulate și în cazul beneficiarilor la Măsurii 2.
Mai multe detalii le găsiți aici.

Newsletter, 28.11.2021.

Similar Suggestions

Promovarea județului Covasna la festivalurile din străinătate
Fiți și dumneavoastră gazda invitaților sosiți la Producția „István, a király”!
În luna martie cazările au crescut cu aproape 50% față de anul trecut
7 proiecte înscrise din județul Covasna în 8 categorii la TopHotel Awards
Acțiune comună de control a Inspecției Muncii și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală pentru prevenirea și combaterea sustragerii de la declararea și fiscalizarea muncii