A treia ediție a concursului internațional de atelaje la Olteni

A treia ediție a concursului internațional de atelaje la Olteni


La concursul internațional de atelaje, organizat în perioada 2-4 iulie pe terenul de atelaje de la Olteni, s-au înscris în total 17 echipaje din România și Ungaria. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna, Federația Ecvestră Română și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.   
„Acum câțiva ani, comuna Bodoc și Consiliul Județean au construit la Olteni un teren de atelaje, care se ridică la standarde internaționale, astfel cursele de cai și concursurile de atelaje se pot desfășura în condiții optime. În acest sens, menționăm nu doar cooperarea locală, dar îi mulțumim și domnului dr. Nagy István, ministrul agriculturii din Ungaria, pentru donația sa generoasă, prin care am readus în Ținutul Secuiesc o linie de sânge, cu ajutorul căreia putem ridica sporturile ecvestre secuiești, dragostea față de cai la un nivel superior. Armăsarul donat face parte din linia de sânge ”kisbéri”, originar din Olteni”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Primarul comunei Bodoc, Fodor István, a evidențiat faptul că, după pauza de un an, în 2021 s-au înscris la concurs un număr record de atelaje. „Niciodată nu au intrat în concurs atât de multe atelaje, 16 atelaje cu doi cai și unul cu patru cai. O noutate o reprezintă participarea la concursul din Olteni a echipelor din Ungaria, reputația terenului ajungând dincolo de granițe”, a adăugat primarul.

Al treilea concurs internațional de atelaje de la Olteni începe vineri, 2 iunie, la ora 10:30, cu spectacolul Fanfarei din Reci. La ora 11:00, după prezentarea oficială a armăsarului „Szemafor Széltoló”, evenimentul debutează cu proba de dresaj. Sâmbătă, de la ora 11:00, programul va începe cu proba de maraton, apoi de la ora 14:00 publicul va putea urmări un spectacol de cascadorie ecvestră, iar de la ora 16:00 intră pe scenă formația de muzică ușoară Titán. Duminică, la ora 11:00 atelajele își vor testa cunoștințele la proba de obstacole, iar de la ora 14:00 va începe ceremonia de premiere. Curtea copiilor va fi parte a programelor permanente, la fel și târgul produselor tradiționale și bucătăria Hanul Diószegi.  

Evenimentul poate fi vizitat în conformitate cu prevederile epidemiologice în vigoare: așadar pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Similar Suggestions

5 recommendations for the winter period in Sepsi Chair
Conferință Regională de Turism
Foglaljon szállást kedvezményesen és fedezze fel Háromszéket!
Infotrip și workshop B2B Visit Covasna pentru turoperatori și agenții organizatoare de evenimente
For more experiences discover the region…