Pe pârtie la Băile Șugaş


Ninsese frumos în noaptea precedentă, așa că așteptam cu nerăbdare dimineața de sâmbătă. Drumul cu serpentine de la Sfântu Gheorghe la Băile Șugaș, în razele soarelui filtrate prin pădure, a fost o adevărată plăcere. Mă consider o persoană norocoasă, deoarece așezarea satelit a orașului, care oferă atât de multe oportunități de recreere în toate cele patru anotimpuri, se află la doar 10 km de unde locuiesc și este ușor de accesat. 

La sosirea în stațiune, numărul de mașini din parcare îmi spunea că am ajuns târziu, că nu voi aluneca pe „zăpadă virgină”, dar m-am bucurat să văd viață pe pârtie. Ca încălzire, am ales pârtia mai scurtă, de 250 m, urmată de cea mai lungă, de 560 m, care avea și mai multă zăpadă datorită tunurilor de zăpadă. M-am bucurat cu adevărat și vederea zăpezii proaspete, care scârțâie și se pudrează la frânare. Zgomotul copiilor a fost revigorant și a fost o plăcere să-i vedem pe copiii de grădiniță și pe școlarii care umpleau pistele de schi și de săniuș. 

Deși temperatura nu era cea mai scăzută, după schi, a fost plăcut să bei un ceai cald și manânci găluște gătite pe aburi la Tribel Aprés Ski Bar. Judecând după numărul de oaspeți, nu au venit numai schiorii să se relaxeze aici, ci și drumeții de pe vârful Görgő, precum și cei care făceau baie sau mergeau la saună în spa-ul Şugaş. 

Băile Șugaș, ne vom revedea de multe ori!

F.I.

Alte sugestii

Satul natal al turnătorului de tun
Biserica Cristos Regele
Comoara uriașilor
Conac la Simeria
Amintiri din Ojdula